από marygr

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ (ΑΛΑ ΚΡΕΜ) ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

 

Υλικά:
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • 1/4 μπέικον σε φέτες
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος (200ml)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό
  • 1 φλ. του καφέ κονιάκ
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:

Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει μαζί με το σκόρδο, το οποίο το ψιλοκόβετε αλλιώς εάν δεν το τρώτε μπορείτε να το βάλετε ολόκληρο να σοταριστεί για να πάρει γεύση και μετά το αφαιρείτε.

Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το μπέικον και το βάζετε μαζί με τα μανιτάρια να τσιγαριστούν μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κονιάκ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση μέχρι να σωθεί το αλκοόλ. Μετά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι (αρκετό), λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι.

Αφήνετε τη σάλτσα να πιχτώσει λίγο, περίπου 5 με 10 λεπτά έτσι ώστε να μην είναι πολύ νερουλή. Τρία λεπτά προτού τη βγάλετε από τη φωτιά, προσθέτετε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή.

Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μακαρόνια της αρεσκείας σας ή και με σνίτσελ χοιρινά.

Καλή Επιτυχία!

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ