Σπιτική ζύμη για πίτσα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Είδος
198 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Σπιτική ζύμη για πίτσα http://greekcook.gr/images/recipes/20020121100914_4b12d261b5cea.jpg 3 451 5

...Έχουμε λοιπόν:
Πρώτα για τη ζύμη - δε γίνεται κι αλλιώς:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και 1/4 ποτηριού γάλα φρέσκο. Προσοχή μην έχει λήξει.
  • Διαλύουμε 1 φακελάκι μαγιά και προσθέτουμε και αυτό. -Όχι το φακελάκι, τη μαγιά, αλλιώς θα μας φύγει η μαγκιά-...
  • Κατόπιν ζυμώνουμε χύνοντας κατα περιόδους λίγο χλιαρό νέρό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει. Για να κατορθωθεί καλύτερα αυτό, θετικό θα ήταν να προσθέτουμε και κάμποσο αλεύρι.
    Και τέλος, ακόμη θετικότερο θα ήταν να τυλίξουμε εκ των υστέρων τη ζύμη σε μια πετσέτα και να κάνουμε υπομονή για μια- μιάμισι ώρα μέχρι να φουσκώσει. Καλό θα ήταν να μην περιμένουμε περισσότερο και σκάσει.
  • Μετά, την απλώνουμε σε ταψί διαμέτρου 25 cm αλευρωμένο αρκετά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. -Προσοχή μην είναι κανείς μέσα-
  • Αλείβουμε την απλωμένη ζύμη με μια δύο κουταλιές λάδι και προσθέτουμε σάλτσα τομάτα και τυρί κατα προτίμηση γκούντα.
  • Μετά βάζουμε όλα τα άλλα υλικά τα οποία βαριέμαι να γράψω. Και να μη βαριόμουν όμως δε θα τα έγραφα γιατί όση ώρα ετοιμάζω αυτό το άρθρο ψήνεται η πίτσα η δική μου στο φούρνο.
    ...Κι επειδή έχει περάσει μισή ώρα κι έχουν φουσκώσει οι άκρες τη ζύμης κι έχει λιώσει το τυρί πρέπει να σπεύσω να τη βγάλω...
...Μετά απ' όλα αυτα σας εύχομαι καλή όρεξη. Κι αν δεν πετύχει η συνταγή, μην πτοείστε γιατί σίγουρα μπορείτε να φάτε μια πίτσα.




Developed by Sidebar | Photos | About