Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
7 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.9 31 5

Υλικά:
  • 1 σπλήνα μοσχαρίσια
  • 300-350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/3 φλυτζ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • μάραθο, άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βγάζουμε την πέτσα (μία λεπτή διάφανη μεμβράνη) από την σπλήνα και την πλένουμε πολύ καλά. Με ένα μεγάλο, καλά ακονισμένο μαχαίρι, ανοίγουμε τη σπλήνα στη μέση, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τα τοιχώματά της.
  • Ψιλοκόβουμε τον μάραθο, τον άνηθο και το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το μάραθο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και 3/4 ποτηριού κρασί, αλατοπιπερώνουμε (σηκώνει αρκετό πιπέρι), χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και περιμένουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά του μείγματός μας. Τώρα η γέμισή μας είναι έτοιμη και το σπίτι μας γεμάτο από αιθέριες μυρωδιές!
  • Γεμίζουμε τη σπλήνα μας από την τομή που της έχουμε κάνει και αφού τελειώσουμε, ράβουμε το άνοιγμα και την τοποθετούμε σε ανά ταψί, στο οποίο προσθέτουμε νερό, λίγο λάδι και το υπόλοιπο κρασί. Την αλατοπιπερώνουμε απ' έξω και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου δύο ώρες.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε τη σπλήνα μας, με προσοχή, 2-3 φορές για να ψηθεί καλά κι από τις δύο πλευρές και προσθέτου με νερό, αλλά και κρασί, αν χρειαστεί.
  • Τη βγάζουμε από το φούρνο και αφού την αφήσουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κάθετα κομμάτια και αφού αφαιρέσουμε την κλωστή με την οποία τη ράψαμε, είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή Όρεξη και... το κρασί με ρέγουλο!



Developed by Sidebar | Photos | About