Συνταγή για σπιτικά μακαρόνια

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
25 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Συνταγή για σπιτικά μακαρόνια http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.7 97 5

Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 αβγά ολόκληρα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζω το αλεύρι και και σχηματίζω στο κέντρο ένα κρατήρα. Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρά τα αβγά με το λάδι το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτω το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνω.
  • Όταν το ζυμάρι γίνει ομοιογενές, το χωρίζω σε μικρές μπάλες και το αφήνω να ηρεμήσει για λίγο.
  • Αφού "ξεκουραστεί" το ζυμάρι, σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω τα μακαρόνια στο σχήμα της αρεσκείας μου! (Υπαρχει ροδάκι με δόντια το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να δώσει πολύ όμορφη όψη στα μακαρόνια).
  • Σ'αυτό το σημείο τα μακαρόνια μπορούν να ξεραθούν και να διατηρηθούν.
  • Αν θέλω να τα μαγειρέψω την ίδια στιγμή, τα ρίχνω σε καυτό νερό με ζωμό και τα βράζω για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. (Χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο).
Συνοδεύονται όπως και τα εργοστασιακά μακαρόνια, με λευκή, κόκκινη ή ροζέ σάλτσα ή ακόμα και σκέτα με τυρί.

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Φιλάκια




Developed by Sidebar | Photos | About