Tα τυροπιτάκια της μαμάς μου

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Είδος
11 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Tα τυροπιτάκια της μαμάς μου http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 21 5

Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιατάκια στρογγυλά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με λίγα τρίμματα φέτας να ζεσταθεί. Ρίχνετε λίγο-λίγο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα. Μετά βάζετε 2 αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα τρίμματα της φέτας.

Παίρνετε ένα κουταλάκι από το μίγμα και βάζετε πάνω σε κάθε σφολιατάκι. Τα διπλώνετε και τα βάζετε σε καλά βουτυρομένο ταψί. Χτυπάτε ένα αυγό και αλοίφετε την επιφάνεια από τα τυροπιτάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Υ.Γ. Τη γέμιση αυτή για τα τυροπιτάκια την έμαθα από την μαμά μου που δούλεθε σε ένα ζαχαροπλαστείο. Μπορείτε ακόμα να πάρετε φύλλο σφολιάτας και να την κάνετε τυρόπιτα.

Καλή επιτυχία!



Developed by Sidebar | Photos | About