Τηγανίτες

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Είδος
-
34 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Τηγανίτες http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.9 160 5

Υλικά:
  • Οι ποσότητες σ' εσάς ανάλογα πόσες θέλετε να φτιάξετε.
  • Αλεύρι, νερό, λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
  • Βάζετε το αλεύρι σε βαθύ μπώλ και ρίχνετε τόσο νερό, όσο χρειαζεται να γίνει ένας αραιότατος χυλός
  • Ρίχνετε και το αλατάκι
  • Στο μεταξύ βάζετε λάδι σε τηγάνι κι όταν καλοκάψει ρίχνετε κουταλιές απ' τον χυλό.
  • Παίρνουν γρήγορα χρώμα. Τις γυρνάτε μια φορά
Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα με μέλι. Γίνονται πολύ τραγανές καθότι λεπτότατες.

Τώρα, αν θέλετε ναχουν ζυμαράκι, κάνετε πιο πηχτό χυλό, προσθέτετε μαγιά ή μπύρα ή ακόμα γάλα και αβγό αν δεν νηστεύετε.

Εμάς μ άρεσε ακριβώς ότι ήταν πολύ τραγανές και δεν νοιώθαμε το ζυμάρι.




Developed by Sidebar | Photos | About