Ως σπουδαστές στην Μακεδονία, στα διάφορα εστιατόρια –ψησταριές που πηγαίναμε, παραγγέλναμε καυτερές πιπεριές (τις σερβίρουν σε λάδι και ξύδι) και φέτα ξεχωριστά. Με μαχαίρι και πιρούνι κόβαμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, ρίχναμε την φέτα από πάνω και την λιώναμε με το πιρούνι. Έτσι είχαμε την καλύτερη τυροκαυτερή του μαγαζιού και αυτή είναι στην ουσία και η συνταγή για την τυροκαυτερή.

Εγώ συνεχίζω να την κάνω έτσι, ενώ η γειτόνισσά μου προτιμά να βάζει τα υλικά για χτύπημα στο multi και κάνει μια λεία τυροκαυτερή.

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπεσαμέλ Γιώτης

Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στραπατσάδα

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτάκια με αλλαντικά

ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ