ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 

  • Ψήνετε όσες θέλετε (για ένα γεμάτο μπολ 10 αρκούν) στην προ τελευταία θέση του φούρνου σας στο γκρίλ, χωρίς λάδι και μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
  • Τις βγάζετε, τις κλείνετε σε νάυλον σακκουλάκι για μισή ώρα και τις καθαρίζετε καλά και απ' τη φλούδα.
  • Τις βάζετε σε μιξεράκι με όση φέτα τυρί προτιμάτε και από λίγο αλάτι, λάδι, ξίδι και τις αλέθετε να γίνουν πολτός.
  • Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε όποιο υλικό απ τα παραπάνω σας λείπει γευστικά.
Σερβίρεται με πατατάκια ωραιότατα κι όχι μόνο.
Δοκιμάστε το, νομίζω ότι αρέσει.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα για μπάρμπεκιου

Υλικά 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/3 κουτ. σούπας tabasco 1 κουτ. τσαγιού σκούρα ζάχαρη 3...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ