από gianna

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΧΑΒΙΑΡΙ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

 

Υλικά:
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • λάδι ελιάς
  • αλάτι-πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Εκτέλεση:

Βάζετε στον φούρνο τις μελιτζάνες μέχρις ότου η πέτσα τους φουσκώσει και τις ψήνετε από όλες τις πλευρές.

Βάζετε στο μπολ το σκόρδο καθαρισμένο, το μισό λεμόνι χωρίς την φλούδα του και χωρίς κουκούτσια, την σάρκα από τις μελιτζάνες που βγάλατε μ'ένα κουτάλι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε στο μίξερ ή με το χέρι για λίγο και ρίχνετε το λάδι λίγο-λίγο, ακριβώς όπως κάνετε για την μαγιονέζα και κοιτάτε αρκετά συχνά το μείγμα ώστε να σταματήσετε να αναμιγνύετε μόλις γίνει σαν ένας πηχτός πουρές και το λάδι δεν απορροφάτε πια.

Σερβίρετε το χαβιάρι πολύ δροσερό.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ