ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΡΩΜΗΣ

 

Yλικά (6 μερίδες):
  • 12 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες
  • 1 κ.γ. κρασόξιδο
  • 1 κουταλιά ψιλ/νο δυόσμο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νο
  • 60 γραμ. ψίχα ψωμιού
  • αλάτι
  • φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • 225 ml νερό
Εκτέλεση:
  • Βάλτε τις καρδιές της αγκινάρας σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Ρίξτε αρκετό κρύο νερό για να καλυφθούν και προσθέστε το κρασόξιδο. Αφήστε τις να μουσκέψουν για μισή ώρα
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  • Ετοιμάστε το μίγμα συνδυάζοντας το ψιλοκομμένο δυόσμο, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Στραγγίξτε τις καρδιές της αγκινάρας και με ένα κουταλάκι γεμίστε τις με το παραπάνω μίγμα
  • Τοποθετήστε τις καρδιές σε πυρίμαχη κατσαρόλα και ρίξτε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι και το νερό. Νοστιμίστε τις με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις στο φούρνο για 1 ώρα, περιλούζοντάς τις με το ζουμί τους κάπου-κάπου
  • Μεταφέρετε τις καρδιές τις αγκινάρας σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος. Βράστε το υπόλοιπο ζουμί της κατσαρόλας μέχρι να μείνει το μισό. Ρίξτε το ζουμί στις αγκινάρες και σερβίρετε αμέσως

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν

(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ