ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό ρίζα σέλινο σε φέτες
  • 3-4 καρότα μέτρια σε φέτες
  • μαϊντανός και σέλινο ψιλ/νο
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βάζετε σε κατσαρόλα τα καρότα και το σέλινο να βράσουν για περίπου 25 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ταψί
  • Στρώνετε πρώτα τα σέλινα και μετά τα καρότα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, και τα πασπαλίζετε με τα μυρωδικά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 - 30 λεπτά και σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστό
  • Τέλος προσθέτετε -αν θέλετε- παρμεζάνα τριμμένη

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ