από PiouPiou

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.

 

Υλικά:
  • 320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 7 αβγά
  • 2 πορτοκάλια (βράζονται ολόκληρα με την φλούδα)
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • σιρόπι
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

Αφού έχουν βράσει λιγάκι τα πορτοκάλια μας και τα έχουμε περάσει από το μούλτι ολόκληρα με την φλούδα τα ρίχνουμε στο 2ο μείγμα, όπως και το σιμιγδάλι τους κρόκους το μπέϊκιν και το αμύγδαλο. Δουλεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και σιγά σιγά αρχίζουμε και ρίχνουμε και τη μαρέγκα μας.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο 23άρι ή 25άρι ταψί εφόσον το έχουμε βουτυρώσει και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 -45 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρας.

Αφήνουμε στο τέλος να κρυώσει και ενώ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι μας το ρίχνουμε επάνω. (Κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι).

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Υγ.Εγώ το έκοψα σε κομμάτια πριν ρίξω το σιρόπι .

Καλή επιτυχία το γλυκό γίνεται πολύ ωραίο και ζουμερό!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ