Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το σαφράν στο ζεστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε σιρόπι μαγειρεύοντας σ΄ένα τηγάνι, το νερό, το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα του πορτοκαλιού για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα σερβίρουμε με το σιρόπι τους και με τυρί μασκαρπόνε στο πιάτο.
Ρίχνουμε το σαφράν στο ζεστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε σιρόπι μαγειρεύοντας σ΄ένα τηγάνι, το νερό, το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα του πορτοκαλιού για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα σερβίρουμε με το σιρόπι τους και με τυρί μασκαρπόνε στο πιάτο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...