ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΣΑ

 

ΥΛΙΚΑ
  • 2-3 Ντομάτες ώριμες
  • 1 κονσέρβα σάλτσας ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι άσπρο μεγάλο
  • 1 πράσινη πιππεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 κούπα φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά Χαλεπένιο ( ή μία κουταλιά σούπας Πράσινο Tabasco ή και τα δύο εάν σας αρέσουν τα καυτερά)
  • Αλάτι
  • Ξύδι Μήλου
  • Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβετε σε μέγεθος ζαριού τις ντομάτες, πιπεριές και κρεμμύδι. Ανακατεύετε και τη κονσέρβα ντομάτα, κολίανδρο και Χαλεπένιο. Ρίξτε λίγο μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψατε καλά και αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες (για να ανακατευθούν τα αρώματα)

Σερβίρεται με αυθεντικά Tortilla chips ή -στην ανάγκη- Doritos.

Εαν αδειάσετε 2 κούπες salsas και προσθέσετε 1 αβοκάντο σε ενα food processor εχετε και salsa Goucamole που σερβιρεται παρομοια.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ