ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
GUACAMOLE - ΓΚΟΥΚΑΜΟΛΕ (ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΠΙΑΤΟ)
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 ντομάτα μέτρια
- 3 κουταλιές κέτσαπ
- αλάτι
- μερικές σταγόνες ταμπάσκο
- 2 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. χυμό λεμόνι
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα μαυρίζουν.
- Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το κρεμμύδι και το στίβουμε να φύγουν τα υγρά.
- Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και τους σπόρους της και την πατάμε με το πηρούνι.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για λίγο. Αν δεν παίρνει στροφές το μπλέντερ, το σβήνουμε και αναδεύουμε λίγο μ'ένα πηρούνι. Επαναλαμβάνουμε.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...