Εκτέλεση:
Κόβουμε το βοδινό σε μικρούς μακρόστενους κύβους 2-3 cm. Βάζουμε το βοδινό σε μπολ μαζί με 1 ½ ποτήρι κρασί. Το αφήνουμε για 24 ώρες περίπου για να μαριναριστεί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Αφού τσιγαριστεί, το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια βάζουμε κρεμμύδι πρώτα και μετά το μανιτάρι να τσιγαριστούν. Κατόπιν βάζουμε το κρέας. Μετά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά ρίχνουμε το ½ ποτήρι κρασί και εν συνεχεία βάζουμε την φρέσκια κρέμα.
Τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσουν όλα τα υλικά με την κρέμα.
Για συνοδευτικό καλό είναι ρύζι σπυρωτό (τύπου μπασμάτι).
Καλή Όρεξη
Κόβουμε το βοδινό σε μικρούς μακρόστενους κύβους 2-3 cm. Βάζουμε το βοδινό σε μπολ μαζί με 1 ½ ποτήρι κρασί. Το αφήνουμε για 24 ώρες περίπου για να μαριναριστεί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Αφού τσιγαριστεί, το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια βάζουμε κρεμμύδι πρώτα και μετά το μανιτάρι να τσιγαριστούν. Κατόπιν βάζουμε το κρέας. Μετά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά ρίχνουμε το ½ ποτήρι κρασί και εν συνεχεία βάζουμε την φρέσκια κρέμα.
Τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσουν όλα τα υλικά με την κρέμα.
Για συνοδευτικό καλό είναι ρύζι σπυρωτό (τύπου μπασμάτι).
Καλή Όρεξη
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...