από Ermioni

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

Υλικά:
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι βιολογικής καλλιέργειας (θέλουμε το ξύσμα και τον χυμό του)
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να λιώσει.

Πλένουμε το πορτοκάλι καλά, το σκουπίζουμε, με την λεπτή μεριά του τρίφτη περνούμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και έπειτα το στύβουμε.

Περνούμε το βούτυρο, μια κουταλιά χυμό, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο!

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ