από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι βιολογικής καλλιέργειας (θέλουμε το ξύσμα και τον χυμό του)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να λιώσει.
Πλένουμε το πορτοκάλι καλά, το σκουπίζουμε, με την λεπτή μεριά του τρίφτη περνούμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και έπειτα το στύβουμε.
Περνούμε το βούτυρο, μια κουταλιά χυμό, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο!
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να λιώσει.
Πλένουμε το πορτοκάλι καλά, το σκουπίζουμε, με την λεπτή μεριά του τρίφτη περνούμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και έπειτα το στύβουμε.
Περνούμε το βούτυρο, μια κουταλιά χυμό, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο!
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...