Παραγωγική Διαδικασία:
Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια και η ζύμωση σε γυάλινους κάδους για 16-18 μέρες. Προσεκτική συγκέντρωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 18-20 μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ζεστό κόκκινο χρώμα ρουμπινιού. Άρωμα από κόκκινα φρούτα που αναδεικνύεται με την παλαίωση.Συνδυασμοί:
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...