Υλικά για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- Ξύσμα λεμονιού
- 3/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- κανέλα
- 1 φλιτζάνι χυμός φρούτου της αρεσκείας σας
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- λίγο μπράντι
- Τρίβουμε τις φρυγανιές στο μπλέντερ και σε ένα μπολ ανακατέυουμε την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα, το μέλι, προαιρετικά την καρυδόψυχα, μέχρι να γίνει το μίγμα εύπλαστο
- Το στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η βάση
- Στο μεταξύ λυώνουμε το τυρί με ένα πηρούνι και το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά της γέμισης (ανάλογα με το πόσο ξυνό θέλουμε να είναι το μίγμα το δοκιμάζουμε και κανονίζουμε την ποσότητα λεμονιού και μελιού που θέλουμε)
- Βάζουμε την κρέμα της γέμισης λίγη λίγη στο μπλέντερ έτσι ώστε να ανακατευτούν τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους και βάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του γλυκού μας και ξανά πίσω στο ψυγείο
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό φρούτου, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να πηξει κάπως το μίγμα
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε και το μπράντι
- Όταν κρυώσει εντελώς ρίχνουμε αυτή τη σάλτσα φρούτου πάνω από την κρέμα που έχει πηξει στο ψυγεία και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει καλά
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...