από
vanilla
ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
CHEESECAKE ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
Υλικά:
Για τη βάση:
- 1,5 πακέτο μπισκότα Digestive
- 1 βιτάμ soft
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Για την κρέμα:
2 συσκευασίες τυρί κρέμα
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα για την κρέμα
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βάση: Λιώνουμε το βιτάμ και τρίβουμε το μπισκότο στο μπλέντερ. Ενώνουμε και πλάθουμε το μπισκότο με το λιωμένο βιτάμ και στρώνουμε το μίγμα στον πάτο ενός στρογγυλού σκεύους. Αφήνουμε το σκεύος με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο.
Επικάλυψη: Χύνουμε το σιρόπι από τις κομπόστες σε ένα κατσαρολάκι ξεχωρίζοντας τα βύσσινα. Διαλύουμε στο σιρόπι την άχνη και το κορν φλάουρ και έπειτα σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου το σιρόπι να πήξει σαν μαρμελάδα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα που είχαμε ξεχωρίσει και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρέμα: Σε ένα μπωλ χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου κρέμας ζαχαροπλαστικής με το απαιτούμενο γάλα που αναγράφει η συσκευασία. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς με το μιξεράκι.
Βγάζουμε το σκεύος με το μπισκότο από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω από το μπισκότο την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και έπειτα αφού έχει κρυώσει και η επικάλυψη βύσσινου τη στρώνουμε από πάνω και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για όσες περισσότερες ώρες μπορούμε.
Την επόμενη μέρα το γλυκό μας είναι ακόμη πιο νόστιμο και σφιχτό!!
Βάση: Λιώνουμε το βιτάμ και τρίβουμε το μπισκότο στο μπλέντερ. Ενώνουμε και πλάθουμε το μπισκότο με το λιωμένο βιτάμ και στρώνουμε το μίγμα στον πάτο ενός στρογγυλού σκεύους. Αφήνουμε το σκεύος με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο.
Επικάλυψη: Χύνουμε το σιρόπι από τις κομπόστες σε ένα κατσαρολάκι ξεχωρίζοντας τα βύσσινα. Διαλύουμε στο σιρόπι την άχνη και το κορν φλάουρ και έπειτα σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου το σιρόπι να πήξει σαν μαρμελάδα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα που είχαμε ξεχωρίσει και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρέμα: Σε ένα μπωλ χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου κρέμας ζαχαροπλαστικής με το απαιτούμενο γάλα που αναγράφει η συσκευασία. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς με το μιξεράκι.
Βγάζουμε το σκεύος με το μπισκότο από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω από το μπισκότο την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και έπειτα αφού έχει κρυώσει και η επικάλυψη βύσσινου τη στρώνουμε από πάνω και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για όσες περισσότερες ώρες μπορούμε.
Την επόμενη μέρα το γλυκό μας είναι ακόμη πιο νόστιμο και σφιχτό!!
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...
Πατέ με καπνιστό σολομό
Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....
Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)
Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...