ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΛΑΤΤΟΥΡΙ
Υλικά:
- γιαούρτι
- αγγουράκι
- δυόσμο ξερό
- σκόρδο (ανάλογα το κέφι σας)
- 1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο - απαραίτητο
- πιπέρι
- φέτα τριμμένη - απαραίτητη
- ελιόλαδο (για το μείγμα, και για γαρνίρισμα)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε το γιαούρτι, τρίβουμε το αγγουράκι σε χοντρό τρίφτη,
αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά του για 30
λεπτά.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...