ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΛΑΤΤΟΥΡΙ

 

Υλικά:
  • γιαούρτι
  • αγγουράκι
  • δυόσμο ξερό
  • σκόρδο (ανάλογα το κέφι σας)
  • 1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο - απαραίτητο
  • πιπέρι
  • φέτα τριμμένη - απαραίτητη
  • ελιόλαδο (για το μείγμα, και για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
  • Στραγγίζουμε το γιαούρτι, τρίβουμε το αγγουράκι σε χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά του για 30 λεπτά.
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Γαρνίρουμε με ελιόλαδο.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ