ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΙΠΛΕΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ
Υλικά
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
- 2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
- 1 κιλό αλεύρι Νο 1
Για το σιρόπι
- 1 κιλό μέλι
- 3 ποτήρια του νερού νερό
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Το αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστή γωνιά μέχρι να φουσκώσει.
- Κατόπιν κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο (ψιλό).
- Κόβουμε το ζυμάρι σε οριζόντιες στήλες πλάτους 2 δακτύλων περίπου και το τυλίγουμε σε σχήμα σα σαλιγκάρι.
- Οταν τελειώσουμε με τα φύλλα, βάζουμε πολύ λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα όπως και για τους λουουμάδες.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε λίγες-λίγες μέσα τις δίπλες και τις βγάζουμε αμέσως.
- Τρίβουμε καρύδι, το ανακατεύουμε με κανέλα και πασπαλίζουμε μα αυτό τις δίπλες.
Καλές γιορτές!
Γαλοπούλα με λαχανικά
Μερίδες: 6 Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Χρόνος Μαγειρέματος: 1 Ώρα Συστατικά: 500 γραμ. γαλοπούλα στήθος (χωρίς κόκαλα και πέτσα) 600 γραμ. πατάτες 2 μέτρια κρεμμύδια 4 μέτρια καρότα 2 πράσα (μόνο το...
Βασιλόπιτα Σμύρνης
Υλικά 400 γραμ. ζάχαρη 300 γραμ. μαλακό βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη 1 ποτηράκι κονιάκ χυμός...
Μελομακάρονα
Υλικά 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι 1/2 φλυτζάνι κονιάκ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 7 1/2 φλυτζάνια μαλακό αλεύρι 1 κουταλάκι γλυκού σόδα σε σκόνη...