από dimitris_m

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΔΡΑΚΑΙΝΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

 

Υλικά:
  • 4 δράκαινες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τα 3 αγκάθια της κάθε δράκαινας που φέρουν το δηλητήριο - ένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και δυο δεξιά και αριστερά, μπροστά από τα βράγχια - προσέχοντας να μη μας τρυπήσουν. Έπειτα αφαιρούμε τα εντόσθια, ΑΦΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ, ΟΧΙ ΠΡΙΝ. Μπορούμε για μεγαλύτερη ασφάλεια να κόψουμε τελείως τα κεφάλια και να χρησιμοποιήσουμε μόνο τα σώματα των ψαριών.

Χαράσουμε τις ντομάτες στο κάτω μέρος τους σε σχήμα σταυρού και τις βουτάμε σε καυτό νερό για μερικά λεπτά έτσι ώστε να ξεφλουδιστούν εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις αλέθουμε και τις κάνουμε ζωμό.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για λίγο τον πελτέ ντομάτας.

Προσθέτουμε το ζωμό ντομάτας που ετοιμάσαμε, τη σκελίδα του σκόρδου, το αλάτι και το μπούκοβο και τα αφήνουμε λίγη ώρα για να γίνει μια καλή σύβραση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, ακουμπάμε τις δράκαινες πάνω στη σάλτσα που σιγοβράζει και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Βράζουμε περίπου για 20 λεπτά.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ