από tsechef

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ

 

Υλικά:
  • 2 ώριμα μέτρια πεπόνια
  • 2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού χυμό
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
  • 4 ακτινίδια
  • 8 φράουλες
  • 1 χούφτα μελισσόχορτο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα πεπόνια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σούπα,καθαρίζουμε και κόβουμε τα ακτινίδια και τις φράουλες σε μικρούς κύβους, τα ανακατεύουμε με τη σούπα προσθέτοντας το τζίντζερ και το μελισσόχορτο.

Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια ή μπολ με παγάκια και γαρνίρουμε με τον δυόσμο.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Kerdomel

Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο

Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι

Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ