Εκτέλεση:
- Ζεματάτε σε βραστό νερό τα δαμάσκηνα και αν είναι με κουκούτσι, το αφαιρείτε έτσι που να μη διαλυθεί όλο το δαμάσκηνο. Τα αφήνετε σε πιάτο και τα βρέχετε με το λικέρ.
Αυτό μπορείτε να το κάνετε απο την προηγούμενη ή απο το πρωί της μέρας που θα τα χρησιμοποιήσετε.
- Γεμίζετε κάθε δαμάσκηνο, απ'την τρύπα του κουκουτσιού, με καρυδόψιχα. Σε σαλατιέρα ενώνετε, ανακατεύοντας απαλά, το γιαούρτι με τη σαντιγί.
- Προσθέτετε επίσης απαλά τα γεμισμένα δαμάσκηνα. Το στρώνετε όμορφα και αν θέλετε το στολίζετε με καρυδόψιχα και το αφήνετε να σταθεί στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα μέχρι να το σερβίρετε.
Είναι ωραίο ακόμα και το χειμώνα γιατί δροσίζει μετά από ένα γεύμα/δείπνο που συνήθως το χειμώνα είναι πιο πλούσιο σε έντονες γεύσεις.
Καλή δοκιμή!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...