ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ

 

Υλικά :
  • 2 κουτιά γάλα Ζαχαρούχο
  • 2 κουτιά κρέμα σε κονσέρβα (εγώ χρησιμοποιώ MORFAT)
  • λικέρ
  • άρωμα βανίλιας
  • σκόνη κακάο
  • σκόνη στιγμιαίου καφέ
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε στο μίξερ αρκετή ώρα πρώτα το γάλα.
  • Όταν αφρατέψει, χτυπάτε χωριστά τη MORFAT μέχρι να αφρατέψει και αυτή.
  • Βάζετε και τα δύο στον ίδιο κάδο και τα χτυπάτε αρκετά να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτετε λίγο άρωμα βανίλιας. Τώρα, εγώ που φτιάχνω τη μόκα, προσθέτω αρκετό λικέρ καφέ - κακάο (κατά βούληση, ανάλογα τα γούστα) και εναλλάξ κουταλιές καφέ στιγμιαίο σε σκόνη και σκόνη κακάο. Ο άντρας μου θέλει αρκετά έντονη τη γεύση μόκας, εσείς δοκιμάστε σταδιακά.
  • Όταν έχει ανακατευτεί καλά, άδειαστε το σε ένα απλό τάπερ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
Είναι μια πολύ ελαφριά εκδοχή παγωτού που αν το αφήσετε λίγη ώρα εκτός κατάψυξης η υφή του θυμίζει μους. Οι καλεσμένοι μου έχουν ξετρελαθεί με αυτό γιατί τους φαίνεται ελαφρύ και ξεχωριστό. Το έχω φτιάξει και με πολτό φράουλας, σκέτη σοκολάτα και μια φίλη μου το έχει κάνει με μπανάνα (εγώ δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν αρέσει σε κανέναν μας).

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Καλή επιτυχία!! και πείτε μου αν σας άρεσε.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ