ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ
Υλικά :
- 2 κουτιά γάλα Ζαχαρούχο
- 2 κουτιά κρέμα σε κονσέρβα (εγώ χρησιμοποιώ MORFAT)
- λικέρ
- άρωμα βανίλιας
- σκόνη κακάο
- σκόνη στιγμιαίου καφέ
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Καλή επιτυχία!! και πείτε μου αν σας άρεσε.
- Χτυπάτε στο μίξερ αρκετή ώρα πρώτα το γάλα.
- Όταν αφρατέψει, χτυπάτε χωριστά τη MORFAT μέχρι να αφρατέψει και αυτή.
- Βάζετε και τα δύο στον ίδιο κάδο και τα χτυπάτε αρκετά να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτετε λίγο άρωμα βανίλιας. Τώρα, εγώ που φτιάχνω τη μόκα, προσθέτω αρκετό λικέρ καφέ - κακάο (κατά βούληση, ανάλογα τα γούστα) και εναλλάξ κουταλιές καφέ στιγμιαίο σε σκόνη και σκόνη κακάο. Ο άντρας μου θέλει αρκετά έντονη τη γεύση μόκας, εσείς δοκιμάστε σταδιακά.
- Όταν έχει ανακατευτεί καλά, άδειαστε το σε ένα απλό τάπερ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Καλή επιτυχία!! και πείτε μου αν σας άρεσε.
MORFAT Creamy
Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...
Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί
Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...
Φορμαέλλα Παρνασσού
Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...