ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 

Υλικά (για 8 μερίδες):
  • 4 πορτοκάλια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στη μέση και τα στίβουμε.
  • Καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από ίνες που έχουν απομείνει.
  • Ανακατεύουμε στο μίξερ το χυμό των πορτοκαλιών με το ζαχαρούχο γάλα για 1 λεπτό.
  • Γεμίζουμε τα καλαθάκια από τη φλούδα των πορτοκαλιών με το υλικό που δημιουργήσαμε και έχουμε 8 μερίδες.
  • Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 τουλάχιστον ώρες και μετά τα σερβίρουμε, αν θέλουμε με λίγη σαντιγί ή σκέτα.
Στη διακόσμηση, αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ