ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ

 

Υλικά:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού (15 γραμ.) σαλέπι
  • 2 βανίλιες, ή βανίλια ξύλο(καλύτερα)
  • 200-250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Έχουμε κρατήσει 2-3 κουταλιές γάλα για να διαλύσουμε το σαλέπι.
  • Αφού ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το σαλέπι και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει αλλά όχι να βράσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί, ανακατεύοντας με το κουτάλι (όχι με μίξερ).
Οδηγίες για το πάγωμα, διαβάστε στη συνταγή "Παγωτό Παρφέ"

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ