Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί όσο γίνεται πιο πολύ το ζαχαρούχο γάλα.
Έπειτα βάζουμε το εσωτερικό της βανίλιας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τέλος, βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 7-8 ώρες.
Ανά 1 ώρα το βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθούνε τα κρυσταλλάκια που υπάρχουνε μέσα. Την 3η φορά που θα βγάλουμε το μείγμα από την κατάψυξη θα προσθέσουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί όσο γίνεται πιο πολύ το ζαχαρούχο γάλα.
Έπειτα βάζουμε το εσωτερικό της βανίλιας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τέλος, βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 7-8 ώρες.
Ανά 1 ώρα το βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθούνε τα κρυσταλλάκια που υπάρχουνε μέσα. Την 3η φορά που θα βγάλουμε το μείγμα από την κατάψυξη θα προσθέσουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...