Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά το βάζουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι νερό λίγη κανέλλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε σε ζεστό γλυκό που έχουμε χαραξει και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά το βάζουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κεσεδάκια από το γιαούρτι νερό λίγη κανέλλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε σε ζεστό γλυκό που έχουμε χαραξει και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...