από
DINAS-SWEETS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Υλικά:
- υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο
- 5 κρόκοι
- 10 γρ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- 1/2 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι ν'αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τους κρόκους και στη συνέχεια τη μαστίχα. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη σόδα κοσκινισμένα και πλάθουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, αλλά να τρίβεται.
Κάνουμε μπαλάκια τα οποία πιέζουμε με τα χέρια μας. Αλείφουμε με αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εύχομαι να σας αρέσει!
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι ν'αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τους κρόκους και στη συνέχεια τη μαστίχα. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη σόδα κοσκινισμένα και πλάθουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, αλλά να τρίβεται.
Κάνουμε μπαλάκια τα οποία πιέζουμε με τα χέρια μας. Αλείφουμε με αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εύχομαι να σας αρέσει!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...