Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μια σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε. Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά.
Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλυτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι.
Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μια σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε. Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά.
Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλυτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι.
Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...