Για την κρέμα:
Ζύμη:
Σε μια λεκάνη κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη. Μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό. Πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Ύστερα την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε το φύλλο με έναν πλάστη. Το απλώνουμε σε 8 ατομικά φορμάκια για τάρτες και τρυπάμε μʼ ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180ο C και αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σʼ ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Aνακατεύουμε σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να πάρει 1-2 βράσεις. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μοιράζουμε την κρέμα της γέμισης στα ταρτάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180o C για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η γέμιση.
Μαρέγκα:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Μοιράζουμε στα ψημένα ταρτάκια τη μαρέγκα με ένα κορνέ οδοντωτό και τα βάζουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
- 1.5 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα χυμό λεμόνι
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Ζύμη:
Σε μια λεκάνη κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη. Μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό. Πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Ύστερα την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε το φύλλο με έναν πλάστη. Το απλώνουμε σε 8 ατομικά φορμάκια για τάρτες και τρυπάμε μʼ ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180ο C και αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σʼ ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Aνακατεύουμε σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να πάρει 1-2 βράσεις. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μοιράζουμε την κρέμα της γέμισης στα ταρτάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180o C για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η γέμιση.
Μαρέγκα:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Μοιράζουμε στα ψημένα ταρτάκια τη μαρέγκα με ένα κορνέ οδοντωτό και τα βάζουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...