από
lia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ -ΚΑΝΕΛΛΑΣ
Υλικά:
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ελάχιστο αλάτι
- 2 αυγά χτυπημένα
- λίγη βανίλια
- καρύδια και κανέλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά στους 160-180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά στους 160-180 βαθμούς.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...