από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά:
- 4 φιλέτα από τσιπούρα ή συναγρίδα ή λαυράκι
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- το περιεχόμενο του πορτοκαλιού σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. βούτυρο
- λίγο σαφράν
- 1 ποτήρι κρασί
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το πορτοκάλι σε φέτες.Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε πάνω στα πορτοκάλια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.
Όταν ψηθούν παίρνουμε τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε μια σάλτσα με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σαφράν, το κρασί και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το πορτοκάλι σε φέτες.Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε πάνω στα πορτοκάλια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.
Όταν ψηθούν παίρνουμε τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε μια σάλτσα με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σαφράν, το κρασί και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...