ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για μπακλαβά
- 3/4 κιλού κασέρι που λιώνει τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 300 γρ παστουρμάς καλής ποιότητας από τον οποίο έχουμε αφαιρέσει το τσιμένι (το εξωτερικό)
- 1-2 αυγά φρέσκα χτυπημένα καλά
- 1/2 κουτιού ντοματάκι κονκασέ
- αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο καυτερό
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τον παστουρμά αφού αφαιρέσουμε το τσιμένι. Τρίβουμε το κασέρι και χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το μίγμα και προσθέτουμε υλικά έτσι ώστε να μην είναι πολύ υγρό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε καυτερό μπούκοβο.
- Ξεχωρίζουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε με προσοχή. Κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 10 εκ. Τυλίγουμε το μίγμα μέσα στα φύλλα αφού διπλώσουμε τα άκρα έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν οι φλογέρες και να μας χυθεί έξω. Τοποθετούμε τις φλογέρες μας σε ρηχό αλουμινένιο ταψί που έχουμε πιο πριν βουτυρώσει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στην αρχή και στη συνέχεια σε πιο δυνατό.
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...