από
ivoni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΦΡΑΟΥΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ
Υλικά:
- 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1.300 γρ. φράουλες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψί τις δύο κουταλιές βούτυρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη , τα λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τις φράουλες στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο. Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το κονιάκ και το γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η φραουλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν η φράουλες από πάνω.
Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα και την περιχύνουμε πάνω στην φραουλόπιτα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψί τις δύο κουταλιές βούτυρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη , τα λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τις φράουλες στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο. Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το κονιάκ και το γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η φραουλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν η φράουλες από πάνω.
Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα και την περιχύνουμε πάνω στην φραουλόπιτα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...