Εκτέλεση:
Αδειάζω ένα φακελάκι σκόνη σαντιγύ σʼ ένα μπωλ, το οποίο αν θέλω, το έχω βάλει από πριν στο ψυγείο άδειο, ώστε να είναι παγωμένο και να παγώσει πιο γρήγορα η σαντιγύ μου. Προσθέτω 200 ml γάλα παγωμένο. Το χτυπάω για 7 περίπου λεπτά.
Έπειτα προσθέτω ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό. Το ανακατεύω σιγά-σιγά με το μίξερ για να μην κόψει το γιαούρτι και να μην νερουλιάσει. Έπειτα προσθέτω κομματάκια ανανά κονσέρβα. Το βάζω στο ψυγείο και μόλις παγώσει είναι έτοιμο.
Πρόταση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω γιαούρτι Βαυαρίας το οποίο είναι πιο γλυκό και κονσέρβα ανανά ο οποιος να είναι μέσα σε φυσικό χυμό και όχι σε σιρόπι, για να είναι πιο υγιεινό, αφού το γιαούρτι μου τώρα δεν θα είναι ξινό, αλλά πιο γλυκό, οπότε δεν θα χρειάζεται και η κονσέρβα με το σιρόπι που έχει ζάχαρη.
Αδειάζω ένα φακελάκι σκόνη σαντιγύ σʼ ένα μπωλ, το οποίο αν θέλω, το έχω βάλει από πριν στο ψυγείο άδειο, ώστε να είναι παγωμένο και να παγώσει πιο γρήγορα η σαντιγύ μου. Προσθέτω 200 ml γάλα παγωμένο. Το χτυπάω για 7 περίπου λεπτά.
Έπειτα προσθέτω ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό. Το ανακατεύω σιγά-σιγά με το μίξερ για να μην κόψει το γιαούρτι και να μην νερουλιάσει. Έπειτα προσθέτω κομματάκια ανανά κονσέρβα. Το βάζω στο ψυγείο και μόλις παγώσει είναι έτοιμο.
Πρόταση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω γιαούρτι Βαυαρίας το οποίο είναι πιο γλυκό και κονσέρβα ανανά ο οποιος να είναι μέσα σε φυσικό χυμό και όχι σε σιρόπι, για να είναι πιο υγιεινό, αφού το γιαούρτι μου τώρα δεν θα είναι ξινό, αλλά πιο γλυκό, οπότε δεν θα χρειάζεται και η κονσέρβα με το σιρόπι που έχει ζάχαρη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...