ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
Υλικά για 4
- 60 γρ. βούτυρο
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 60 γραμ. τυρί τριμμένο - έμμενταλ
- 1 μικρή μπακέτα
- αλατοπίπερο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε καμιά 10αριά λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε. Περιμένετε γύρω στα 5 λεπτά και προσθέτετε και το κρασί με το ζωμό κοτόπουλου.
- Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Κόβετε την μπακέτα σε λεπτές φετες και τις φρυγανίζετε από τη μια πλευρά στο γκριλ ή την τοστιέρα.
- Πασπαλίζετε την άψητη πλευρά από τις φέτες με το έμμενταλ και τις ξαναβάζετε στο γκριλ για λίγο ακόμη.
- Μοιράζετε τις φέτες σε 4 μπωλ και χύνετε από πάνω τους τη σούπα.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...