από gianna

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

 

Υλικά:
  • ½ κιλό γαρίδες
  • ½ κούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 9-10 φρέσκα μανιτάρια
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. σκληρή φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, βάζουμε τα μανιτάρια, τα αχνίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη φρέσκια ντομάτα.

Αφήνουμε την ντομάτα να σοταριστεί για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να ψηθεί.

Ένα δύο λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ