ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

 

Υλικά:
  • ½ πακέτο γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες ή φρέσκες
  • 1 μεγάλο pummaro
  • 2 πιπεριές μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • αλάτι-πιπέρι- πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε για 15-20 λεπτά τις γαρίδες με λίγο ξίδι (δεν μυρίζουν έτσι). Στη συνέχεια, τις βγάζουμε και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το pummaro, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει.
  • Λίγο πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες να πάρουν βράση μαζί με την σάλτσα. Στη συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες σε πήλινα σκεύη και προσθέτουμε και την κεφαλογραβιέρα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά (μέχρι που να λιώσει το τυρί).
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

Η σάλτσα αυτή με τις γαρίδες ταιριάζει πολύ και σε πιλάφι.

Σας ευχαριστώ πολύ

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ