ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες
- 1 ½ νεροπότηρο κριθαράκι (μέτρια μανέστρα)
- 2/3 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 2 - 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή μια κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά και στραγγίζουμε κρατώντας το νερό τους
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος (και το εντεράκι τους αν είναι μεγάλες)
- Στο λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρά τις καθαρισμένες γαρίδες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε το νερό όπου είχαν βράσει οι γαρίδες (πρέπει να είναι περίπου 3 ½ ποτήρια, αλλιώς συμπληρώνουμε με ζεστό νερό) και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Βράζουμε για 10 – 12 λεπτά μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα
Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...
Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...
Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)
Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...