ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ

 

Υλικά (για 6 άτομα):
  • 3 ντομάτες σφιχτές
  • 3 πιπεριές + 1 extra
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι (εκτός αν προτιμάτε γλασέ)
Εκτέλεση:
  • Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ και ψιλοκόβουμε.
  • Ξεσποριάζουμε τις 3 πιπεριές και ψιλοκόβουμε την τέταρτη στο μπόλ με τα υπόλοιπα.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ρύζι. Προσθέτουμε και τα εσωτερικά των λαχανικών καθώς και τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό και μόλις κοντεύει να το πιεί το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Έχουμε τοποθετήσει εντωμεταξύ τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες. Σ΄αυτή την φάση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του ρυζιού τριμμένη φέτα ή κομματάκια κεφαλοτύρι. Γεμίζουμε. Από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 170 βαθμούς. Στο μισάωρο του ψησίματος με ένα κουτάλι πέρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τα γεμιστά.
Καλή σας όρεξη!

αααααα!!! και αν σας περισέψει ρύζι μην τα παραγεμίσετε (υπολογίστε ότι θα φουσκώσει κιόλας). Ρίξτε το στο ταψί. Μια χαρά είναι και έτσι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Φασολάκια Λαδερά - η μία και μοναδική ΣΩΣΤΗ μέθοδος

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο *πρώτα* τα φασολάκια (κομμένα-καθαρισμένα-κτλ) και *μετά* το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαστούνι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ