ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ (ΤΟΥΡΛΟΥ)
Υλικά:
- 2 κιλό ντοματάκια ώριμα για σάλτσα
- 3 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές πράσινες
- ½ κιλό κολοκυθάκια
- ½ κιλό μελιτζάνες
- 2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι καίτε το ένα φλυτζάνι λάδι και ρίχνετε τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε σε χοντρά κομμάτια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να γίνει η σάλτσα.
- Σε ένα άλλο τηγάνι καίτε το άλλο φλυτζάνι λάδι και ρίχνετε τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρές ροδέλες καθώς επίσης και τις μελιτζάνες.
- Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και ίσως λίγο ακόμα λάδι. Αφήνετε τα λαχανικά να σιγοψηθούν.
- Ρίχνετε τα λαχανικά αφού ψηθούν (αυτό εξαρτάται και από το γούστο του/της μαγείρου), μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε ελαφρά, κατά προτίμηση ανασηκώνοντας την κατσαρόλα και φέρνοντάς την πέρα-δώθε.
Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...