Αυγολέμονο:
Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης καλά. Πλάθω σε μπαλίτσες, τις αλευρώνω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα με νέρο που βράζει με 1 κύβο ζωμού κότας και λίγο αλάτι. Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια και τότε κάνω το αυγολέμονο.
Αυγολέμονο:
Χτυπούμε 3 αυγά με λίγο νερό. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε με μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό και το ρίχνουμε στα αυγά και όλο μαζί στο φαγήτο. Το ανακατεύουμε 1-2 φορές και είναι έτοιμο.
- 3 αυγά
- λίγο νερό
- χυμό από 2 λεμόνια
Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης καλά. Πλάθω σε μπαλίτσες, τις αλευρώνω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα με νέρο που βράζει με 1 κύβο ζωμού κότας και λίγο αλάτι. Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια και τότε κάνω το αυγολέμονο.
Αυγολέμονο:
Χτυπούμε 3 αυγά με λίγο νερό. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε με μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό και το ρίχνουμε στα αυγά και όλο μαζί στο φαγήτο. Το ανακατεύουμε 1-2 φορές και είναι έτοιμο.
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...