από
elena88
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΓΛΥΚΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Υλικά:
- 1/5 κουβερτούρα
- 1/3 βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 2-3 κουτάλια της σούπας κορν φλάουρ
- 2-3 πακέτα πτι-μπερ
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλο το γάλα, εκτός από ένα φλιτζάνι το οποίο το κρατάμε για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ, σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια έτσι ώστε να λιώσει πιο εύκολα, τη ζάχαρη, το βούτυρο κ τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας τα σιγά σιγά.
Μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το φλιτζάνι που κρατήσαμε πριν με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Τότε το τραβάμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ έχουμε τρίψει με τα χέρια μας τα μπισκότα - δεν χρειάζεται να έχουν το ίδιο σχήμα όπως βγουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπισκότα στην κατσαρόλα με την σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας ρίχνουμε το μείγμα μέσα το αφήνουμε για 10 λεπτά και αμέσως μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Σερβίρεται με παγωτό βανίλια ή με γλυκό βύσσινο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλο το γάλα, εκτός από ένα φλιτζάνι το οποίο το κρατάμε για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ, σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια έτσι ώστε να λιώσει πιο εύκολα, τη ζάχαρη, το βούτυρο κ τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας τα σιγά σιγά.
Μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το φλιτζάνι που κρατήσαμε πριν με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Τότε το τραβάμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ έχουμε τρίψει με τα χέρια μας τα μπισκότα - δεν χρειάζεται να έχουν το ίδιο σχήμα όπως βγουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπισκότα στην κατσαρόλα με την σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας ρίχνουμε το μείγμα μέσα το αφήνουμε για 10 λεπτά και αμέσως μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Σερβίρεται με παγωτό βανίλια ή με γλυκό βύσσινο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...