Εκτέλεση:
Κόβομε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρούμε το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα. Επαναλαμβάνουμε έως ότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ ώρα.
Αφού το βγάλουμε και το στραγκίσουμε, ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε έως ότου δέσει το γλυκό.
Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κόβομε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρούμε το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα. Επαναλαμβάνουμε έως ότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ ώρα.
Αφού το βγάλουμε και το στραγκίσουμε, ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε έως ότου δέσει το γλυκό.
Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...