από
lia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
Υλικά:
- 2 ποτήρια ροδοπέταλα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Μαζεύετε τα τριαντάφυλλα, αφαιρείτε τα πεταλά τους και κρατάτε μόνο αυτά που είναι σε καλή κατάσταση. Πετάτε οσα έχουν αλλοιωθεί.
Βάζετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να λιώσουν και να βραχεί η ζάχαρη.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και τα βάζετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Μόλις πήξει καλά το σιρόπι, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού.
Περιμένετε να πάρει μια βράση ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά πριν το βάλετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Μαζεύετε τα τριαντάφυλλα, αφαιρείτε τα πεταλά τους και κρατάτε μόνο αυτά που είναι σε καλή κατάσταση. Πετάτε οσα έχουν αλλοιωθεί.
Βάζετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να λιώσουν και να βραχεί η ζάχαρη.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και τα βάζετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Μόλις πήξει καλά το σιρόπι, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού.
Περιμένετε να πάρει μια βράση ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά πριν το βάλετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...