Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Έπειτα, καθαρίζουμε και τρίβουμε το κυδώνι σε τρίφτη κυδωνιού.
Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο κυδώνι στο σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει, ώσπου να δέσει, για περίπου 20' σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας, πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, το ξινό με τη γλυκόζη.
Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
Μισή ώρα μετά, και εφόσον κρυώσει, αδειάζουμε το γλυκό μας σε γυάλινα βαζάκια.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Έπειτα, καθαρίζουμε και τρίβουμε το κυδώνι σε τρίφτη κυδωνιού.
Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο κυδώνι στο σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει, ώσπου να δέσει, για περίπου 20' σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας, πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, το ξινό με τη γλυκόζη.
Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
Μισή ώρα μετά, και εφόσον κρυώσει, αδειάζουμε το γλυκό μας σε γυάλινα βαζάκια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...