Γιά την γέμιση:
Κάνουμε μιά μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το λάδι και το νερό και την αφήνουμε. Λιώνουμε σε ένα μπόλ το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τα σύκασεκομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Βουτυρώνουμε μιά φόρμα, βάζουμε το ένα φύλλο, μετά την γέμιση και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Την κλείνουμε καλά, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει η ζύμη.
Την σερβίρουμε κρύα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη .
- 400 γρ. ανθότυρο
- κανέλα
- ξύσμα λεμονιού
- 300 γρ. ξερά σύκα ή χουρμάδες
- ζάχαρη άχνη
Κάνουμε μιά μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το λάδι και το νερό και την αφήνουμε. Λιώνουμε σε ένα μπόλ το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τα σύκασεκομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Βουτυρώνουμε μιά φόρμα, βάζουμε το ένα φύλλο, μετά την γέμιση και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Την κλείνουμε καλά, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει η ζύμη.
Την σερβίρουμε κρύα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη .

Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...